Болгарія відкидає звинувачення захарової щодо ескалації війни в Україні

Болгарія відкидає звинувачення захарової щодо ескалації війни в Україні

Укрінформ
У Міністерстві закордонних справ Болгарії прокоментували вчорашню заяву речниці мзс рф марії захарової, яка назвала рішення парламенту Болгарії надати військову допомогу Україні “черговим ворожим актом, що призведе до ще більшого погіршення і без того сумних двосторонніх відносин”.

Про це повідомляє Novinite, передає Укрінформ. 

“Це пропагандистська риторика росії”, - сказав заступник міністра закордонних справ Болгарії Костадін Коджабашев.

Він нагадав, що Болгарія входила до списку так званих ворожих до росії країн ще до рішення її парламенту про надання військової допомоги Україні.

“Речниця мзс росії заявляє, що наші відносини знаходяться на найнижчому рівні, але в той же час своєю заявою вона ще більше загострює ситуацію. Двосторонні відносини дійсно перебувають на найнижчому рівні, але ще важливішим є те, що будь-яка співпраця фактично припинена”, - зазначив Коджабашев.ї

Читайте також: Кулеба привітав рішення болгарського парламенту надати Україні зброю

Він також спростував звинувачення захаровою Болгарії в ескалації конфлікту.

“Ми в жодному разі не можемо як держава прийняти звинувачення захарової в тому, що Софія несе повну відповідальність за продовження і ескалацію конфлікту в Україні. Відповідальність за цю війну несе росія і тільки росія. Позиція Республіки Болгарія щодо конфлікту в Україні залишається на підтримку України. Хто агресор, а хто жертва у цій війні не підлягає сумнівам”, - сказав заступник глави МЗС Болгарії.

Як повідомляв Укрінформ, 3 листопада парламент Болгарії проголосував за дозвіл на постачання Україні озброєння

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-