Парламент Болгарії схвалив поставки зброї Україні

Парламент Болгарії схвалив поставки зброї Україні

Укрінформ
Парламент Болгарії у четвер, 3 листопада, проголосував за дозвіл на поставки зброї Україні на тлі російської агресії.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє The Sofia Globe.

“За” проголосували 175 депутатів, “проти” - 49, утримався один. Перед голосування у залі парламенту тривали чотиригодинні дебати.

“Зелене світло” від парламенту дає уряду Болгарії місячний термін для підготовки проєкту рішення щодо військової та військово-технічної допомоги, яку Болгарія має надати Україні.

Від уряду також вимагається якомога швидше організувати підписання угод про надання необхідної військової техніки з урахуванням «можливостей Болгарії».

Крім цього, рішення парламенту вимагає від уряду вести переговори з союзниками Болгарії по НАТО, щоб забезпечити країну військовим обладнанням і таким чином прискорити часові рамки, під час яких Болгарія має позбутися свого застарілого озброєння радянських часів.

Парламент також вимагає від уряду запропонувати пакет заходів для участі Болгарії у відбудові України та вимагає від Болгарії підтримати позов України проти росії в Європейському суді з прав людини.

Читайте також: Поставки систем ППО в Україну залишаються пріоритетом для США і союзників - Пентагон

Як повідомляв Укрінформ, днями міністр внутрішніх справ Болгарії Іван Демерджиєв заявив, що уряд дозволив продовжити дію програми з розміщення українських біженців.

Фото: parliament.bg

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-