У Британії заарештували бізнесмена, що допомогав Дерипасці обходити санкції США

У Британії заарештували бізнесмена, що допомогав Дерипасці обходити санкції США

Укрінформ
У Великій Британії заарештували бізнесмена Грема Бонем-Картера, якого звинувачують у допомозі в обході санкцій США російському олігарху Олегу Дерипасці.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на BBC.

Британця заарештували у вівторок за обвинуваченням у фінансуванні нерухомості, придбаної Дерипаскою. Вважається, що Бонем-Картер пов’язаний з російським олігархом через низку дорогих об’єктів нерухомості в США та Британії. Підозрюється, що усі вони зрештою належать Дерипасці.

Міністерство юстиції США повідомило, що Бонем-Картера також звинувачують у незаконному переміщенні творів мистецтва за кордон. У відомстві також заявили, що наразі США домагаються екстрадиції британця.

Загалом Бонем-Картеру інкримінують три кримінальні правопорушення: змову з метою порушення та обходу санкцій США, порушення санкційного законодавства та шахрайство з використанням електронних засобів.

Грем Бонем-Картер проживає в Лондоні і є троюрідним братом актриси Гелени Бонем-Картер.

У березні банківські рахунки Бонем-Картера були заморожені на шість місяців відповідно до наказів британського Національного агентства по боротьбі із злочинністю Великої Британії (NCA) після того, як стверджувалося, що на його рахунках були гроші, пов’язані з Дерипаскою.

Кожен із наказів передбачає максимальне покарання у вигляді 20 років позбавлення волі.

Читайте також: Мін’юст США висунув звинувачення проти Дерипаски – йому загрожує до 20 років

Бонем-Картер звинувачується в участі в незаконних операціях на суму понад 1 мільйон доларів для фінансування нерухомості в США на користь Дерипаски.

Стверджується, що Дерипаска доручив бізнесмену створити компанію під назвою GBCM Ltd для управління його нерухомістю, зокрема двома в Нью-Йорку та однією у Вашингтоні.

Читайте також: Кабмін повторно запровадив санкції проти Курченка, Лебедєва, Януковича і Дерипаски

Як повідомляв Укрінформ, уряд США ввів санкції проти Олега Дерипаски в 2018 році через причетність до втручання у вибори президента США в 2016 році, на яких тоді переміг Дональд Трамп. Задовго до цього Дерипаска тісно співпрацював з Полом Манафортом, який у 2016 році очолював виборчий штаб Трампа на виборах у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-