Мін’юст США висунув звинувачення проти Дерипаски – йому загрожує до 20 років

Мін’юст США висунув звинувачення проти Дерипаски – йому загрожує до 20 років

Укрінформ
російський олігарх Олег Дерипаска може отримати у США 20 років за ґратами через намагання ухилитися від виконання американських санкцій.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це заявили у міністерстві юстиції США.

Звинувачення висунуті як проти Олега Дерипаски, так і проти трьох жінок, пов’язаних з ним – 45-річної громадянки рф Наталії Бардакової, 42-річної натуралізованої громадянки США Ольги Шрікі, а також 33-річної Катерини Вороніної (Лобанової). Остання вважається матір’ю двох дітей російського олігарха. Причому, сам Дерипаска фігурує в офіційних документах також зі зміненим ім’ям та прізвищем – як Олег Мухамедшин.

Читайте також: Кабмін повторно запровадив санкції проти Курченка, Лебедєва, Януковича і Дерипаски

Їм висунуті звинувачення у змові з метою обходу санкцій проти Дерипаски, а також компанії «Базовий елемент», пов’язаної з російським олігархом. Крім того, Бардакова звинувачується у наданні ФБР неправдивих показів, а Шкіркі – у перешкоджанні правосуддю шляхом видалення електронних записів щодо її змови з Дерипаскою. Зазначається також, що і Вороніна надавала неправдиві покази представникам влади США з метою народження дітей Дерипаски в Америці.

Згідно з документами обвинувачення, Шрікі організувала продаж музичної студії в штаті Каліфорнія, на суму $3,1 мільйона на користь Дерипаски. Крім того, Шрікі і Бардакова в 2020 році організували дві поїздки Катерини Вороніної до Сполучених Штатів, щоби вона могла народити там дітей Дерипаски.

Читайте також: ЄС не продовжив санкцій проти Януковича, Пшонки та їхніх синів за розкрадання держкоштів

Таким чином Дерипасці, Бардаковій та Шрікі загрожує до 20 років позбавлення волі через змову з метою порушення Закону про міжнародні надзвичайні повноваження.

Як повідомляв Укрінформ, уряд США ввів санкції проти Олега Дерипаски в 2018 році через причетність до втручання у вибори президента США в 2016 році, на яких тоді переміг Дональд Трамп. Задовго до цього Дерипаска тісно співпрацював з Полом Манафортом, який у 2016 році очолював виборчий штаб Трампа на виборах у США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-