Кабмін повторно запровадив санкції проти Курченка, Лебедєва, Януковича і Дерипаски

Кабмін повторно запровадив санкції проти Курченка, Лебедєва, Януковича і Дерипаски

Укрінформ
Кабінет Міністрів на позачерговому засіданні погодив купівлю з боку АРМА військових облігацій на 152 млн грн та повторно застосував санкції на Сергія Курченка, Павла Лебедєва, Віктора Януковича та Олега Дерипаску.

Як передає Укрінформ, про це Прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив у Телеграмі.

«Продовжуємо позбавляти росію та колаборантів активів на території України й спрямовувати їх на посилення нашої обороноздатності», - зазначив він.

За словами Шмигаля, на позачерговому засіданні уряд погодив купівлю з боку АРМА військових облігацій на суму 152 млн грн. Це кошти, які перебувають на рахунках агентства і були заморожені в межах процесу конфіскації російського майна в Україні та майна російських колаборантів.

Також сьогодні Кабмін «повторно накладає санкції на Сергія Курченка, Павла Лебедєва, Віктора Януковича та Олега Дерипаску в частині блокування їхніх активів та активів, до яких вони можуть бути причетні. Це рішення потрібно для того, аби згідно з новим законодавством остаточно конфіскувати все їхнє майно на території України», - зауважив очільник уряду.

Читайте також: Шмигаль обговорив з міністром фінансів США енергобезпеку і посилення санкцій проти рф

Заморожування та конфіскація всіх активів росії та її громадян відбувається згідно із чітко визначеними процедурами та відповідно до нового законодавства. «Ми планомірно працюємо над тим, щоб забрати все майно та кошти росії та спрямувати їх на посилення нашої армії й на наше відновлення», - підкреслив Шмигаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-