Шмигаль обговорив з міністром фінансів США енергобезпеку і посилення санкцій проти рф

Шмигаль обговорив з міністром фінансів США енергобезпеку і посилення санкцій проти рф

Укрінформ
Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль та міністр фінансів США Джанет Єллен телефоном обговорили питання енергетичної безпеки і посилення санкцій проти рф.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі, передає Укрінформ.

«Подякував адміністрації Байдена за направлення до Конгресу запиту на виділення Україні додаткових $11,7 млрд. Розповів про кроки уряду в напрямку посилення співпраці з МВФ і започаткування нової програми. Обговорили також питання енергетичної безпеки та проходження опалювального сезону», - зазначив Шмигаль.

За його словами, йшлося, зокрема, про сприяння американських партнерів у закупівлі газу.

«Ведемо перемовини про виділення траншу в сумі $1,5 млрд від Ексімбанку США на закупівлю газу», - зазначив Прем’єр-міністр.

Глава уряду наголосив, що Україна вдячна за активну роль США щодо посилення санкцій проти росії та подальше скорочення торгово-економічного співробітництва з агресором.

«Переконаний, що необхідно запровадити блокуючі санкції проти Центробанку рф і всіх російських державних компаній, а також запровадити заборону на експорт сировини з рф», - заявив Шмигаль.

Крім того, він розповів співрозмовниці про заходи з підтримки малого й середнього бізнесу та про План відновлення України.

Читайте також: Шмигаль – про відновлення України: На першочергові потреби необхідно $105 мільярдів

«Пересвідчився, що США зацікавлені у допомозі з відбудовою», - зауважив Прем'єр-міністр.

Як повідомляв Укрінформ, 9 вересня Президент США Джо Байден провів із главами союзних держав відеоконференцію, присвячену ситуації в Україні і продовженню її військової й економічної підтримки.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-