Білий дім відреагував на ядерні погрози путіна - росія зазнає «тяжких наслідків»

Білий дім відреагував на ядерні погрози путіна - росія зазнає «тяжких наслідків»

Укрінформ
Сполучені Штати вважають безвідповідальною риторику путіна, який не виключає застосування ядерної зброї, та попереджають, що в такому разі рф зазнає «тяжких наслідків».

Про це заявив у середу в телеефірі координатор зі стратегічних комунікацій Ради нацбезпеки Білого дому Джон Кірбі, передає Укрінформ.

«Ми завжди маємо сприймати подібну риторику серйозно. Це безвідповідально говорити про ядерну потужність у такий спосіб, але це також є нетиповим в плані того, як він говорив впродовж останніх семи місяців», - підкреслив представник Білого дому.

Він зазначив, що Сполучені Штати спостерігають за розвитком подій та готові відреагувати.

Читайте також: Зеленський сподівається, що світ не дасть путіну натиснути на ядерну кнопку

«Ми уважно стежимо за їхньою стратегічною позицією, щоб у разі потреби змінити свою», - зауважив Кірбі. Водночас, за його словами, поки що немає ознак, які би свідчили про необхідність цих кроків.

Представник Білого дому також попередив, росія зазнає «тяжких наслідків» як з боку Сполучених Штатів, так і всього міжнародного співтовариства, якщо вирішить застосувати ядерну зброю.

Читайте також: Речник ЄС: путін веде дуже небезпечну «ядерну гру» - світ має посилити тиск

Як повідомляв Укрінформ, президент росії путін сьогодні вранці виступив із заявою про підтримку «референдумів» про приєднання до росії на тимчасово захоплених територіях України та оголосив указ про часткову мобілізацію в росії з 21 вересня. Ця заява супроводжувалася неприкритим ядерним шантажем та погрозами застосувати ядерну зброю для «захисту територій росії», якими кремль хоче оголосити регіони України, захоплені російськими військами.

Про несприйняття та правову нікчемність таких російських «референдумів» вже заявили ЄС, НАТО та уряди провідних країн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-