Зеленський сподівається, що світ не дасть путіну натиснути на ядерну кнопку

Зеленський сподівається, що світ не дасть путіну натиснути на ядерну кнопку

Відео
Укрінформ
путін навряд чи наважиться використати ядерну зброю, але світ має не дати йому цього зробити, навіть як би він того захотів.

Про це заявив Президент України Володимир Зеленський в інтерв’ю телевізійній службі німецького видання Bild, передає Укрінформ.

«Я не вірю, що він буде використовувати. …Я не вірю, що світ дозволить застосувати ядерну зброю, …що його суспільство це дозволить», - сказав український лідер, але визнав, що ризиків виключати зовсім не можна, ніхто не може подивитися в голову цієї людини, а путін точно буде продовжувати погрожувати застосуванням ядерної зброї.

Читайте також: Вперше з часів Другої світової: путін оголосив мобілізацію, щоб врятувати російську «спецоперацію»

Президент висловив жаль, що є держави, які сумніваються у справжніх цілях путіна, вірять, коли той каже про готовність до перемовин, а Україна, мовляв, не хоче.

«Треба зняти рожеві окуляри», - закликав Зеленський, зауваживши, що всі останні кроки путіна підтверджують, що «він не хоче дипломатичного рішення». Не можна задовольняти примхи путіна та дозволяти себе шантажувати, не можна іти на компроміси з принципових питань, інакше путін буде продовжувати це робити, сказав український Президент.

Україна, за словами її лідера, буде готова сісти за стіл переговорів з путіним тоді, коли росія піде з її території, поки ж таких можливостей усе менше. Наразі з путінським режимом можна говорити виключно з позиції сили.

Читайте також: Кулеба: путін хоче кинути більше людей у вогонь війни, яку не має шансів виграти

Зеленський не став робити прогнозів щодо того, скільки ще триватиме війна, але зауважив, що є багато речей, які можуть скоротити її час. Зокрема, це залежить від Заходу, від того, щоб він залишався об’єднаним, і це залежить від росії. Росія має відмовитися від своєї нинішньої філософії. Завершення війни український Президент не пов’язує зі зміною режиму в рф. Проблема, за словами Зеленського, «не в людях, а в філософії режиму: якщо вони не змінять своєї філософії, не важливо, хто буде після путіна». росіяни зовсім не знають Україну, вони її не розуміють, історичні шляхи двох країн повністю розійшлися, і це провина росії, додав Зеленський.

Він зазначив, що успіхи української армії змушують путіна проводити мобілізацію, але робить це він «дуже несміливо», обережно, і це свідчить, що в рф є проблема з кадровими офіцерами, що путін бачить, що його солдати втікають. Зеленський додав, що, на його думку, путін хоче мобілізувати більше, ніж 300 тисяч, «він хоче мільйонну армію, ….. він хоче втопити Україну в крові, але також в крові власних солдатів». І пошкодував, що росіяни досі не бачать, що їх очільнику абсолютно байдуже, скільки загине його співвітчизників.

Читайте також: В уряді Німеччини відреагували на оголошення путіним мобілізації в рф

Зеленський знову закликав Німеччину збільшити поставки військової техніки та не дивитися на те, що роблять чи не роблять інші партнери, брати відповідальність на себе, не забуваючи, що Україна воює за спільні цінності. Він визнав, що немає такої однієї зброї, завдяки якій Україна виграє війну; що танки, про які багато говорять, не поставлять точку у цій війні, але броньована техніка, допоможе зберегти багато життів українців. «Це означає для нас виживання людей. Ці озброєння є для нас дуже важливими, адже людські життя є для нас дуже важливими», - підкреслив він.

Володимир Зеленський заявив, що не дивився відеопромову путіна, такі відео не є його «улюбленими відео», але запевнив що він має всю інформацію, яку потрібно.

Як повідомляв Укрінформ, раніше президент рф володимир путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи з реалізації указу починаються з 21 вересня. Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в рамках часткової мобілізації буде призвано 300 тисяч резервістів.

Після оголошення в росії часткової мобілізації рух «Весна» закликав до всеросійської акції протесту «Ні могилізації!» на всіх центральних площах країни.

Фото: Giorgos Moutafis

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-