росіяни, які виїхали на війну в Україну, не зможуть повернутися до Естонії

росіяни, які виїхали на війну в Україну, не зможуть повернутися до Естонії

Укрінформ
У Естонії немає підстав перешкоджати охочим залишити країну російським громадянам, які проживають тут на підставі постійної посвідки на проживання, але якщо стане відомо, що вони воювали на території України, їх не пустять назад.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє ERR.

«Естонія не запроваджувала жодних обмежень на виїзд російських громадян з Естонії. Але якщо ми дізнаємося, що вони вирушили на війну, у них не буде можливості повернутися до Естонії», - заявив віцеканцлер Міністерства внутрішніх справ Вейко Коммусаар.

У свою чергу президент Естонії Алар Каріс вважає, що, оголошуючи часткову мобілізацію, російський лідер володимир путін за будь-яку ціну хоче продовжити війну на території України.

«Мобілізація також свідчить, що путін не хоче закінчувати війну, а хоче продовжувати її за будь-яку ціну», - додав президент.

Читайте також: У кремлі засекретили дані про точну кількість мобілізованих до армії за указом путіна

Раніше президент путін у спеціальному відеозверненні повідомив, що підписав указ про часткову мобілізацію. Заходи щодо реалізації указу розпочинаються з 21 вересня. Міністр оборони рф сергій шойгу повідомив, що в межах часткової мобілізації передбачено призов 300 тисяч резервістів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-