ЄС продовжив санкції проти росії після того, як Угорщина припинила їх блокувати

ЄС продовжив санкції проти росії після того, як Угорщина припинила їх блокувати

Укрінформ
Євросоюз у середу прийняв рішення про продовження обмежувальних заходів проти російських фізичних та юридичних осіб після того, як Угорщина припинила блокувати ухвалення цього рішення.

Як передає Укрінформ з посиланням на APA, про це повідомила речник Чеського головування в Раді ЄС.

"Угорщина відмовилася від блокування продовження санкцій ЄС проти росії. Процедура ухвалення рішення була успішно завершена у середу", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що тепер рішення, яким санкції продовжуються на наступні пів року, має бути опубліковано в Офіційному журналі ЄС. Обмежувальні заходи, які передбачають заборону в’їзду та замороження активів, стосуються 1200 фізичних та юридичних осіб.

Без продовження санкцій термін їх дії закінчився б у четвер.

"За інформацією дипломатів ЄС від минулого тижня, Угорщина хотіла скасування обмежувальних заходів проти трьох російських олігархів. Правий уряд прем'єр-міністра Віктора Орбана нещодавно заблокував кілька санкцій проти росії або ж примушував до їх зміни", - йдеться також у повідомленні.

Читайте також: росія «тихцем» визнала прямі втрати на сотні мільярдів доларів через санкції - Bloomberg

Як відомо, раніше Європейський Союз ухвалив вже шість пакетів санкцій проти росії через її широкомасштабну військову агресію проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-