Євродепутат про зупинку спрощеного візового режиму з рф: Туристи досі мають лазівки

Євродепутат про зупинку спрощеного візового режиму з рф: Туристи досі мають лазівки

Укрінформ
Призупинення ЄС угоди з росією про спрощений візовий режим прийнятне рішення, але все одно можна було вчинити ще жорсткіше.

Про це 24 каналу розповів депутат Європарламенту від Литви Пятрас Ауштрявічюс, передає Укрінформ.

За його словами, скасування спрощеного візового режиму – чіткий сигнал росіянам. Тепер їм буде важче отримати візи, та й вони трішки подорожчають. Утім, все одно існують певні лазівки, які дозволяють їм в'їжджати в певні держави.

Читайте також: Рада ЄС повністю призупинила спрощений візовий режим з росією

На думку Ауштрявічюса, це недостатньо жорстке рішення щодо росіян. Попри те, що візи тепер коштуватимуть 80 євро та робитимуться довше, це все одно повністю не зупинить російських туристів від поїздок до Греції, Іспанії чи тої ж Італії. Тому він вважає це рішення прийнятним, але недостатньо хорошим.

"росія використовує різні гібридні способи впливу, зокрема й енергетичну війну. А ми все ще усміхаємося і думаємо, що на нас напряму якось це не вплине. Це самообман. Це рішення, як його називають "брюссельський компроміс", чітко показує, що кінцевого перелому в мисленні європейських політиків ще немає", – зазначив Ауштрявічюс.

Читайте також: Естонія з 19 вересня закриває в'їзд росіянам із шенгенськими візами

рішення заборонити в'їзд росіянам із шенгенськими візами – реакція на всі ті звірства, які російські військові вчинюють проти українців. Він переконаний, що ця ініціатива може бути надзвичайно практичною.

Враховуючи "закрите небо" для російських літаків, деяким росіянам буде вигідніше їхати автомобілем до Європи. Але тепер вони не зможуть перетнути кордон із Польщею, Литвою, Латвією та Естонією.

"Буде більше спроб перетинати білорусько-литовський кордон на авто з російськими номерами. Це рішення може бути дуже практичним. Ми вже підтвердили, що з 19 вересня будемо використовувати ці заходи. Це – певний кордон", - наголосив євродепутат з Литви.

Читайте також: Країни Балтії домовилися суттєво обмежити в'їзд росіян із шенгенськими візами

Як раніше повідомляло агентство, у п’ятницю, 9 вересня, Рада Європейського Союзу затвердила повне призупинення угоди про спрощений візовий режим з росією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-