Блінкен пояснив, навіщо путін посилив енергетичний шантаж Європи

Блінкен пояснив, навіщо путін посилив енергетичний шантаж Європи

Укрінформ
Президент рф робить ставку на те, що дефіцит енергії зламає волю країн підтримувати Україну, оскільки росія не досягає своїх військових цілей і стає все більш ізольованою.

Про це повідомив держсекретар США Ентоні Блінкен на спільному брифінгу з очільником НАТО, передає Укрінформ із посиланням на пресслужбу Держдепу.

"Оскільки росія не досягає своїх цілей на полі бою і стає все більш ізольованою на світовій арені, путін вдається до грубіших інструментів, щоб спробувати позбавити Україну підтримки. Він використовує енергію як зброю проти європейських країн, що протистоять її агресії, збільшуючи витрати сімей, підприємств та цілих країн. путін робить ставку на те, що ці дії зламають волю країн підтримувати Україну. Він робить ставку на те, що Кремль зможе змусити інші країни підкоритись", - йдеться у заяві.

Читайте також: США і ЄС за кілька місяців почали готуватися до «газового» шантажу кремля - Білий дім

Блінкен сказав, що Європа стане сильнішою, якщо менше залежатиме від постачання енергоресурсів з осії, і що Сполучені Штати допоможуть європейським країнам, які зіткнулися з непомірними витратами на опалення.

Читайте також: Євросоюз позбавиться залежності від енергоресурсів рф за 6-7 місяців - фон дер Ляєн

За словами Блінкена, путін ніколи не припинить намагатися використати енергію як зброю на шкоду Європі.

Як повідомлялося, нещодавно росія повністю зупинила постачання газу до Європи через Північний потік, що викликало черговий сплеск цін на енергетичному ринку ЄС. Євросоюз розробив стратегію подолання поточної енергетичної кризи, ключовими елементами якої є підвищення енергоефективності, диверсифікація шляхів постачання енергоресурсів з метою виходу із залежності від росії та прискорений розвиток поновлювальних джерел енергії з метою поступової відмови від використання викопного пального.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-