США і ЄС за кілька місяців почали готуватися до «газового» шантажу кремля - Білий дім

США і ЄС за кілька місяців почали готуватися до «газового» шантажу кремля - Білий дім

Укрінформ
США разом з європейськими союзниками ще кілька місяців тому передбачали, що рф вдасться до «газового» шантажу, тож була створена міжнародна цільова група для зменшення залежності ЄС від російських енергоносіїв.

Про це на брифінгу в Вашингтоні заявила речниця Білого дому Карін Жан-П’єр, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Путін знову перетворює енергетику на зброю - як своїми заявами, так і діями. Але президент Байден і наші партнери в Європі передбачали такий сценарій. Ми бачили, що до цього йде, і ми готувалися впродовж місяців», - зауважила вона.

За словами Жан-П’єр, весь цей час США і союзники вели відповідну підготовчу роботу. З цією метою була створена цільова група для пошуку та опрацювання можливості поставок газу в Європу з інших джерел.

Читайте також: Скорочення поставок газу до Європи є частиною гібридної війни путіна – МЗС

Крім того, обговорювалися способи зменшити залежність європейських країн від рф шляхом посилення ефективності енергоспоживання та переходу на відновлювані джерела. Як зазначила речниця, це вже дало позитивний ефект з огляду на заповнення європейських сховищ достатньою кількістю газу.

«Саме цим ми й продовжимо займатися, аби допомогти Європі до настання зими», - резюмувала Карін Жан-П’єр.

Читайте також: Пропагандисти рф доповнили газовий шантаж Європи агіткою про «сутінки та сніг»

Як повідомляв Укрінформ, 2 вересня газпром повністю припинив постачання газу до Європи через трубопровід «Північний потік-1». Того ж дня президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн заявила, що ЄС має обмежити ціну на російський газ, аби завадити спробам путіна маніпулювати енергетичним ринком.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-