Пропагандисти рф доповнили газовий шантаж Європи агіткою про «сутінки та сніг»

Пропагандисти рф доповнили газовий шантаж Європи агіткою про «сутінки та сніг»

Укрінформ
У росії вирішили «підсилити» ефект від зупинки прокачування газу газопроводом «Північний потік» пропагандистським роликом, в якому погрожують Європі холодною зимою без російського газу.

Ролик під назвою «А зима буде велика» опублікував російський газовий монополіст «газпром», передає Укрінформ із посиланням на Оперативний ЗСУ.

На відео росіяни показали кадр, де «газпром» повністю перекриває газ до Європи, через що там починається "льодовиковий період". Над спецефектами у росії могли б ще попрацювати, тому що там просто показали кадри засніжених європейських столиць, натякаючи, що зима близько, а газу нібито нема.

Читайте також: Попри шантаж рф Євросоюз підтримуватиме Україну скільки потрібно - Боррель

Тільки от є одна проблема. Річ у тому, що і в оригінальних віршах Візбора, і в переспіві його онуки є рядки "плачет синяя россия". Тут прислів'я "із пісні слів не викинеш" не діє – росія настільки хоче залякати Європу, що вирішила підмінити сенси композиції. Чим сама себе і підставила.

Читайте також: Ядерний шантаж на ЗАЕС і газові ультиматуми є проявами російської агонії - Шмигаль

Ну і як зазвичай, газовий шантажист свідомо маніпулює: росія – не єдиний постачальник газу, а більшість країн заповнили свої газові сховища більш як наполовину, у Європі активно розконсервують вугільні ТЕС, продовжують термін роботи атомних станцій.

Читайте також: Президент закликав визнати росію державою-терористом, аби запобігти ядерній катастрофі

Україна також активно готується до наближення холодів. Крім традиційних джерел тепла, в Україні закуповують генератори та пальне для того, аби створювати пункти обігріву на випадок, якщо росія вирішить вести енергетичну війну та бити по тепломережах. Також триває заготівля дров в окремих містах на випадок критичних ситуацій, а українців закликають подбати про більшу кількість теплого одягу й ковдр.

Читайте також: ЄС готовий до повного припинення постачання російського газу – єврокомісар

Тим часом багато експертів закликають уряди не піддаватися шантажу кремля і не послаблювати санкції проти агресора. Вони також нагадують, що розкол серед європейських держав – саме те, чого прагне рф.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-