росія повністю зупинила постачання газу «Північним потоком»

росія повністю зупинила постачання газу «Північним потоком»

Укрінформ
російський газовий монополіст газпром зупинив на невизначений термін роботу «Північного потоку», мотивуючи це тим, що технічне обслуговування єдиної робочої турбіни виявило несправності, які потрібно усунути.

Як передає Укрінформ, про це йдеться у ТГ-каналі газпрому.

Повідомляється, що при проведенні планового технічного обслуговування на газоперекачувальному агрегаті на компресорній станції «Портова» було виявлено витік мастила. Ростехнагляд попередив корпорацію, що такі несправності не дозволяють забезпечити безпечну експлуатацію газотурбінного двигуна.

Як стверджують у компанії, усунути витік можна лише «в умовах спеціалізованого ремонтного підприємства». "До усунення зауважень до роботи обладнання транспорт газу до газопроводу "Північний потік" повністю зупинено", - йдеться у заяві газпрому.

Компанія також опублікувала фотографію одного з витоків, нібито виявлених у ході планового техобслуговування.

Як відомо, після повномасштабного російського вторгнення в Україну та допомоги, наданої демократичними країнами Україні, росія провокує в Європі енергетичну кризу. Протягом літа під різними приводами газпром знижував поставки «Північним потоком». 15 липня прокачування газу було знижено до 60% від планового показника, пізніше - до 20%.

Читайте також: росія перекрила Франції газ і звинуватила в несплаті боргів

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Війська росії обстрілюють і бомбардують міста і села України, вбивають мирне населення.

Фото: facebook.com/YVitrenko

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-