Блінкен поговорив про Україну з главами МЗС Франції, Німеччини та Британії

Блінкен поговорив про Україну з главами МЗС Франції, Німеччини та Британії

Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств США, Франції, ФРН і Британії провели окрему зустріч у Брюсселі й обговорили актуальні питання, пов’язані з Україною та її підтримкою в протистоянні агресії рф.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Держдепартаменту США за результатами переговорів, поширеному в п’ятницю, передає Укрінформ.

«Держсекретар Блінкен поінформував про свій візит в Україну, у тому числі про розмови з президентом Зеленським і міністром закордонних справ Кулебою, а також про заяву США щодо виділення додаткової військової допомоги Україні та її сусідам на суму понад $2,8 мільярда», - зауважується в повідомленні.

Читайте також: Після візиту до Києва Блінкен їде у Брюссель – про що говоритиме

Учасники зустрічі підкреслили важливість подальшої військової й гуманітарної допомоги Україні й підтвердили свою «рішучу відданість підтримці суверенітету й територіальної цілісності України». Крім того, лідери висловили спільну позицію щодо притягнення до відповідальності рф за її агресію в Україні.

Сторони обговорили також інші питання, зокрема, виклики, пов’язані з Іраном.

Читайте також: США запровадили санкції проти іранських компаній за постачання росії безпілотників

Як повідомляв Укрінформ, держсекретар США Ентоні Блінкен у четвер, 8 вересня, перебував з неанонсованим візитом в Україні. У п’ятницю він прибув до Брюсселя для зустрічей з керівництвом НАТО і ЄС, а також главами зовнішньополітичних відомств країн-членів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-