США запровадили санкції проти іранських компаній за постачання росії безпілотників

США запровадили санкції проти іранських компаній за постачання росії безпілотників

Укрінформ
Сполучені Штати запровадили санкції проти іранських компаній, що були задіяні у виробництві та постачанні ударних безпілотників російській федерації.

Про це йдеться у заяві Міністерства фінансів США, передає Укрінформ.

До санкційного списку потрапили Paravar Pars Company, Design and Manufacturing of Aircraft Engines та Baharestan Kish Company, що були причетні до дослідження, розробки, виробництва та закупівлі іранських безпілотників, а також компанія Safiran Airport Services (Safiran), що координувала російські військові рейси між Іраном та росією, включно з тими, що були пов’язані з транспортуванням іранських дронів, персоналу та відповідного обладнання до рф.

Читайте також: США пообіцяли покарати Іран через кібератаку проти Албанії

Крім того, до санкційного списку потрапив керуючий директор Baharestan Kish Company Рехматолла Хейдарі.

«росія робить дедалі відчайдушніший вибір, щоб продовжувати неспровоковану війну проти України, особливо в умовах наших безпрецедентних санкцій і експортного контролю», — заявив заступник міністра фінансів з питань тероризму та фінансової розвідки Браян Нельсон.

Він також додав, що Сполучені Штати віддані «суворому дотриманню санкцій проти росії та Ірану та притягненню до відповідальності Ірану та тих, хто підтримує агресивну війну росії проти України».

Читайте також: Білий дім підтвердив передачу Іраном дронів росії

«Ми також без вагань будемо націлюватися на виробників і постачальників, які сприяють Ірану та його програмі БПЛА IRGC, ще більше демонструючи нашу рішучість продовжувати переслідувати ставлеників терористів, які дестабілізують Близький Схід. Неіранські, неросійські організації також повинні проявляти велику обережність, щоб уникнути підтримки розробки іранських БПЛА чи їх передачі, або продажу будь-якого військового обладнання росії для використання проти України», - зазначив він.

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці серпня Білий дім підтвердив передачу Іраном росії ударних безпілотників для війни проти України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-