США пообіцяли покарати Іран через кібератаку проти Албанії

США пообіцяли покарати Іран через кібератаку проти Албанії

Укрінформ
Сполучені Штати рішуче засудили кібератаку Ірану проти Албанії, яка є членом НАТО, та пообіцяли вжити заходів, щоби притягти Тегеран до відповідальності через створення ним безпрецедентних викликів у кіберпросторі.

Про це йдеться в заяві речниці Ради нацбезпеки Білого дому Адрієн Ватсон, поширеній у середу, передає Укрінформ.

«Сполучені Штати вживатимуть подальших заходів, щоби притягти Іран до відповідальності за дії, які загрожують безпеці союзника США та створюють тривожний прецедент для кіберпростору», - зазначається в документі.

Водночас, наголошується, що Іран «нехтує нормами відповідальної поведінки держави в кіберпросторі в мирний час», що передбачає утримання від атак проти критично важливої інфраструктури, яка надає послуги населенню. Адже це може мати каскадні внутрішні, регіональні та глобальні наслідки, створювати підвищений ризик шкоди населенню, а також призводити до ескалації й конфлікту.

Читайте також: Албанія розриває дипломатичні зв'язки з Іраном після кібератаки

«Ми продовжимо підтримувати зусилля Албанії щодо відновлення (після кібернападу – ред.) у довгостроковій перспективі та закликаємо партнерів і союзників приєднатися до нас, щоби притягти до відповідальності зловмисників та побудувати безпечне й стійке майбутнє для цифрового простору»,- наголошується в заяві.

Як повідомлялося, Іран провів кібератаку проти Албанії 15 липня. Внаслідок цього уряд країни разом із союзниками й партнерами, в тому числі, США докладав зусиль для того, щоби провести розслідування, встановити нападників та пом’якшити наслідки заподіяної шкоди.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-