У Євросоюзі підрахували громадян росії, які в'їхали з 24 лютого

У Євросоюзі підрахували громадян росії, які в'їхали з 24 лютого

Укрінформ
З 24 лютого на територію Європейського Союзу  в'їхали майже мільйон громадян російської федерації.

Про це повідомляє DW, передає Укрінформ.

Зазначається, що за даними Європейського агентства прикордонної та берегової охорони Frontex, з 24 лютого до 22 серпня кордони ЄС перетнули 998 085 громадян рф.

Представник цього відомства додав, що протягом 16-22 серпня кількість росіян, які в'їхали до Євросоюзу, трохи знизилася у порівнянні з попереднім тижнем.

Як повідомлялося, міністри закордонних справ країн Європейського Союзу на неформальній зустрічі, яка відбудеться 30-31 серпня у Празі, обговорять питання щодо заборони видачі віз росіянам на тлі повномасштабної агресії проти України.

Читайте також: Євросоюз має заборонити видачу віз росіянам заради власної безпеки – Клімкін

Раніше Володимир Зеленський закликав призупинити видачу віз громадянам росії до країн Євросоюзу. Він заявив, що ЄС не має перетворюватися на «супермаркет», доступний для будь-кого. «Повинні бути гарантії, що російські вбивці чи поплічники терору не скористаються шенгенськими візами», – сказав глава Української держави.

Чехія вирішила призупинити видачу віз для громадян рф через день після вторгнення росії в Україну. Заборона, яка поширюється і на громадян білорусі (за винятком гуманітарних випадків). діє до кінця березня 2023 року.

Читайте також: Естонія пропонує включити заборону на поїздки росіян до ЄС у восьмий пакет санкцій

Міністр закордонних справ Естонії Урмас Рейнсалу заявив, що уряд його країни вирішив обмежити в'їзд для громадян рф, які мають естонські шенгенські візи.

Окрім того, Сейм Латвії ухвалив резолюцію, якою визнав, що росія є країною-спонсором тероризму, і закликав країни ЄС якомога швидше припинити видачу в'їзних і туристичних віз громадянам росії та білорусі. 5 серпня посольство Латвії в росії повідомило про припинення видачі віз на невизначений термін. Винятком є лише поїздка на похорон близької людини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-