Естонія пропонує включити заборону на поїздки росіян до ЄС у восьмий пакет санкцій

Естонія пропонує включити заборону на поїздки росіян до ЄС у восьмий пакет санкцій

Укрінформ
Уряд Естонії звернеться до Європейської комісії з офіційною пропозицією щодо запровадження восьмого пакета антиросійських санкцій, який включатиме заборону громадянам рф на поїздки до ЄС.

Про це повідомляє пресслужба МЗС Естонії, передає Укрінформ.

За словами міністра закордонних справ Урмаса Рейнсалу, важливо прискорити ухвалення чергового пакета санкцій, щоб збільшити та посилити обмежувальні заходи та системно діяти для послідовного підвищення ціни агресії для росії.

Естонія хоче, щоб у межах восьмого пакета санкції проти росії у сферах економіки, енергетики та торгівлі було розширено, а під обмеження додатково були поставлені фізичні та юридичні особи. Зокрема, йдеться про санкції на поїздки громадян рф до Євросоюзу.

Читайте також: Фінляндія вдесятеро скоротить видачу віз для росіян

«Як міністр закордонних справ я також закликаю уряди інших європейських країн запровадити додаткові внутрішні санкції, щоб зупинити поїздки громадян країни-агресора росії до Європи, і працювати разом, щоб закрити шенгенську візову зону для громадян рф», - наголосив Рейнсалу.

Як повідомлялося, 11 серпня МЗС Естонії оголосило про введення заборони на в'їзд до країни для росіян із шенгенськими візами, виданими самою Естонією. Наразі заборона не стосується віз, виданих іншими країнами Шенгенської угоди.

Читайте також: Шмигаль: Заборона в'їзду росіян у ЄС - це про безпеку і справедливість

Пропозицію про заборону видачі шенгенських віз для громадян росії найактивніше підтримують Латвія, Литва та Естонія. Очікується, що обговорення цього питання на рівні очільників МЗС країн ЄС відбудеться наприкінці серпня.

24 лютого рф розпочала новий етап війни проти України – повномасштабне вторгнення. Загарбники обстрілюють та бомбардують міста та села України, вбивають мирне населення. Демократичні країни ухвалюють санкції проти росії та всіляко допомагають Україні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-