Євросоюз має заборонити видачу віз росіянам заради власної безпеки – Клімкін

Євросоюз має заборонити видачу віз росіянам заради власної безпеки – Клімкін

Укрінформ
Європейський Союз має бачити в кожному туристі з росії загрозу і зачистити себе від рф заради власної безпеки.

Про це заявив колишній міністр закордонних справ Павло Клімкін у Фейсбуці, повідомляє Укрінформ.

«Вся дискусія про заборону видачі шенгенських віз для російських громадян ведеться із неправильними аргументами. Справа не тільки в тому, щоб покарати за підтримку агресії. Європейцям слід пояснити, що росіяни в ЄС - це загроза», - зауважив він.

Клімкін акцентував на тому, що ті, хто здійснили вибухи складів зброї в Чехії або труїли Скрипалів, теж вʼїжджали в ЄС за туристичними візами, а тепер таких стане в десятки і сотні разів більше.

«В кожному «туристі» ЄС має бачити загрозу. Євросоюз має зачистити себе від росії заради нашої і власної безпеки. Тільки таким чином це можна пояснити раз і, сподіваюсь, назавжди», - підкреслив ексміністр.

Читайте також: Кулеба: Нехай російські туристи насолоджуються росією

Як повідомлялося, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба закликав країни Європейського Союзу і G7 припинити видавати візи росіянам.

Раніше прем’єр-міністр Естонії Кайя Каллас закликала припинити видавати туристичні візи росіянам на поїздки до Євросоюзу.

Президент Володимир Зеленський виступив із закликом повністю заборонити в’їзд громадянам російської федерації до країн Заходу.

Євросоюз також розглядає можливість не видавати туристичні візи росіянам в рамках 7-го санкційного пакета, але визначеності щодо цього поки немає.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-