Стало відомо, коли у ЄС обговорять візову заборону для росіян

Стало відомо, коли у ЄС обговорять візову заборону для росіян

Укрінформ
Міністри закордонних справ країн - членів Європейського Союзу на неформальній зустрічі, яка відбудеться 30-31 серпня у Празі (Чехія), обговорять питання щодо заборони видачі віз росіянам на тлі повномасштабної агресії проти України.

Як передає Укрінформ, про це заявила речниця Європейської комісії з питань внутрішніх справ, міграції та внутрішньої безпеки Анітта Гіппер у четвер на брифінгу в Брюсселі.

«Вам всім відомі безпрецедентні кроки, які ми зробили щоб спробувати переконати росію зупинити цю неспровоковану й невиправдну агресію (проти України – ред.). Що стосується питання віз, то ЄС негайно відреагував і частково призупинив дію Угоди про спрощення візового режиму про з росією ще 25 лютого. В цьому питання Єврокомісія виступає за скоординовану відповідь на рівні ЄС. Зараз тривають ці дискусії на рівні членів Євросоюзу для забезпечення скоординованого підходу. Хочу нагадати, що 30 й 31 серпня буде неформальна зустріч європейських глав МЗС у Празі. Дискусії там також торкнуться питання видачі віз для росіян, які подорожують до ЄС», - сказала вона.

Читайте також: Грузинські неурядові організації вимагають запровадити візовий режим для росіян

Гіппер додала, що на основі останньої інформації, яка була надана членами ЄС, нині видача віз для росіян не зупинилася повністю.

«Ми продовжуємо підтримувати діалог із членами ЄС для збору додаткової інформації. Ба більше, єврокомісар (з питань внутрішніх справ Ілва – ред.) Йоханссон здійснить візити до Фінляндії й Латвії впродовж першого тижня вересня для подальшої дискусії з урядами та для того, аби зрозуміти виклики на місцях», - зазначила вона.

Як повідомляв Укрінформ, Президент України Володимир Зеленський виступив із закликом повністю заборонити в’їзд громадянам російської федерації до країн Заходу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-