Грузинські неурядові організації вимагають запровадити візовий режим для росіян

Грузинські неурядові організації вимагають запровадити візовий режим для росіян

Укрінформ
Близько двох десятків впливових грузинських громадських неурядових організацій закликали владу запровадити візовий режим для громадян росії.

Як про це передає Укрінформ із посиланням на Новости-Грузия.

"Ми вважаємо, що контроль за в’їздом у Грузію російських громадян і підприємств - це питання національної безпеки країни... Вимагаємо негайно встановити візовий режим для громадян РФ і переглянути правовий статус тих, хто вже в’їхав на територію країни", - зазначають підписанти.

Читайте також: Навіщо росіянам Грузія: відповідь історика

Вони звертають увагу, що з лютого 2022 року у Грузії зареєструвалися близько 6400 російських компаній, що у сім разів більше, ніж за увесь 2021 рік. На їхню думку, зараз росіяни можуть безперешкодно використовувати Грузію для обходу санкцій Заходу. 

"Триваюча окупація, етнічні чистки, скоєні рф у Грузії, злочини проти людяності, триваючий конфлікт в Україні й часто використовуваний рф підхід - інтервенція в іноземну державу під приводом "захисту" власних громадян - все це створює достатні підстави для встановлення візового режиму", - аргументують у заяві. 

Читайте також: МЗС – у річницю нападу рф на Грузію: Зупинити агресію можливо спільними зусиллям світу

Підписанти зауважують, що обмеження прав громадян ворожої країни чи країни-окупанта є поширеною практикою і не суперечить міжнародним стандартам у сфері прав людини, а отримання притулку для росіян все одно буде можливим і такі ситуації розглядаються в індивідуальному порядку.

У заяві також висловлюють повну підтримку українцям у боротьбу за свободу.

Звернення підписали 19 організацій: Фонд "Відкрите суспільство", Медіа-омбудсмен, "Сірцхвіліа", "Інститут громадянського суспільства", "Асоціація молодих юристів Грузії", "Рух за рівність", "Права Грузія", Група підтримки жіночих ініціатив, "Європейський фонд", "Міжнародна обсерваторія адвокатів і юристів", "Сапарі", "Вартові демократії", "Центр соціальних наук", Court Watch, "Зелена альтернатива", "Індекс демократії - Грузія", платформа "Проспект", BGI Advisory Services Georgia, співзасновник "Адвокатської колегії Грузії".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-