Усім без винятку: у парламенті Чехії підтримують «візовий бан» для росіян

Усім без винятку: у парламенті Чехії підтримують «візовий бан» для росіян

Укрінформ
У сенатському комітеті з питань зовнішньої політики, оборони і безпеки та зовнішньополітичному комітеті парламенту Чеської Республіки підтримали ідею щодо припинення видачі країнами Євросоюзу віз усім громадянам росії.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на Radio Prague International.

Як зазначається, це питання обговорюватимуть міністри країн ЄС наприкінці серпня на зустрічі в Празі.

Чехія після повномасштабного вторгнення рф в Україну повністю припинила видачу росіянам короткострокових віз, за винятком гуманітарних. Також від видачі віз росіянам відмовилася низка країн ЄС.

Міністр закордонних справ ЧР Ян Ліпавський заявив, що Чехія, яка головує в поточному півріччі в Раді Євросоюзу, виступає за припинення видачі віз росіянам країнами ЄС.

За візові обмеження росіянам висловився голова сенатського комітету з питань зовнішньої політики, оборони і безпеки Павел Фішер.

Читайте також: Євросоюз має заборонити видачу віз росіянам заради власної безпеки – Клімкін

"Запитати візу й дістати змогу подорожувати в країни Шенгенського договору є привілеєм для громадян росії - країни, яка займається військовою агресією і ядерним тероризмом на Запорізькій АЕС. Це ганьба, скільки грошей росіяни, чиє майно може мати кримінальне походження, витрачають на товари класу «люкс» у Берліні та Парижі», - заявив він.

За словами Фішера, він також вважає «ганебним», що деякі країни ЄС досі пропонують великим інвесторам з росії отримувати громадянство або право на проживання.

«Це має припинитися! До речі, житло, в яке вони інвестували в Чехії, необхідно ретельно обкладати податками», – додав Фішер.

Читайте також: Литва і Чехія підтримали пропозицію про заборону в'їзду для росіян на рівні ЄС

Водночас політик вважає, що росіяни, яким необхідна допомога, можуть просити в Чехії притулок або міжнародний захист.

Як повідомлялося, у серпні у Євросоюзі почали обговорювати пропозицію повністю заборонити видачу шенгенських віз громадянам росії. Візові обмеження підтримали країни Балтії та Східної Європи, але проти ідеї висловився канцлер Німеччини Олаф Шольц. 31 серпня це питання розглянуть у Празі на неофіційній зустрічі глав МЗС країн ЄС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-