КНДР запустила дві крилаті ракети у бік Жовтого моря

КНДР запустила дві крилаті ракети у бік Жовтого моря

Укрінформ
Північна Корея здійснила запуски двох крилатих ракет у бік Жовтого моря у 100-ий день перебування на посаді нового президента Південної Кореї Юн Сок Йоля.

Про це повідомляє Yonhap, передає Укрінформ.

«Військові сьогодні рано-вранці зафіксували дві крилаті ракети, запущені Північною Кореєю з провінції Ончхон у бік Жовтого моря», - заявили у Міноборони РК.

Запуск ракет відбувся під час пресконференції президента Південної Кореї Юн Сок Йоля з нагоди перших 100 днів на посаді глави держави.

Зазначається, що перший відомий з січня запуск Північною Кореєю крилатих ракет стався через день після того, як південнокорейські й американські військові розпочали попередні тренування перед щорічними спільними навчаннями Ulchi Freedom Shield (UFS).

Згідно з резолюціями Ради Безпеки ООН Північній Кореї заборонено здійснювати запуски з використанням балістичних технологій, запуск крилатої ракети не є їх порушенням.

Читайте також: путін хоче розширити відносини з Північною Кореєю

Як повідомляв Укрінформ, 6 червня Південна Корея й Сполучені Штати випустили вісім балістичних ракет у Японське море у відповідь на запуск ракет Північною Кореєю днем раніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-