путін хоче розширити відносини з Північною Кореєю

путін хоче розширити відносини з Північною Кореєю

Укрінформ
російська федерація розширюватиме «всебічні та конструктивні двосторонні відносини» з Північною Кореєю, заявив її президент володимир путін.

Про це повідомляє ВВС, передає Укрінформ.

В листі путіна до лідера КНДР Кім Чен Ина з нагоди Дня визволення Кореї сказано, що розширення двосторонніх відносин «відповідатиме інтересам двох країн».

Своєю чергою Кім Чен Ин надіслав зворотній лист російському диктаторові, в якому сказав, що російсько-північнокорейська дружба була «викувана в антияпонській війні», і що вона «зміцнювалася і розвивалася століття за століттям».

У листі Кім Чен Ина до путіна також сказано, що стратегічне і тактичне співробітництво між двома країнами «було виведено на нову високу стадію на спільному фронті для придушення військової загрози та провокацій ворожих сил».

Пхеньян не конкретизував назву «ворожих сил», але цей термін неодноразово використовувався Північною Кореєю для позначення США та їхніх союзників.

Читайте також: КНДР «відбудує» «лднр»: дайджест пропаганди рф за 19 липня

Як повідомляв Укрінформ, 13 липня Північна Корея визнала так звану «незалежність» маріонеткових «днр» та «лнр», після чого Україна розірвала з нею дипломатичні відносини.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-