Корея та США випустили вісім ракет у відповідь на провокації КНДР

Корея та США випустили вісім ракет у відповідь на провокації КНДР

Укрінформ
У понеділок, 6 червня, Південна Корея й Сполучені Штати випустили вісім балістичних ракет у Японське море у відповідь на запуск ракет Північною Кореєю днем раніш.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Yonhap.

За даними Генштабу Південної Кореї, ракети типу ATACMS були запущені о 04.45 годині за місцевим часом у східній провінції Канвон.

Перед цим, у неділю, Північна Корея випустила вісім балістичних ракет малої дальності з чотирьох різних місць у Японське море після морських навчань Південної Кореї та США, які відбулися минулого тижня за участю американського авіаносця.

Читайте також: США ввели санкції проти Північної Кореї і російських банків

Раніше посадовці з Південної Кореї попереджали, що військові провокації Пхеньяна зустрінуть «належну» реакцію з боку Сеула.

Зазначається, що невдовзі після запуску КНДР трьох балістичних ракет, серед яких міжконтинентальної балістичної ракети, 25 травня, Південна Корея й США провели перші з 2017 року спільні запуски ракет у відповідь.

Читайте також: Північна Корея запустила вісім балістичних ракет - ЗМІ

Як повідомляв Укрінформ, наприкінці квітня делегації росії й Китаю застосували своє право вето, заблокувавши проєкт резолюції РБ ООН щодо запровадження додаткових санкцій проти Північної Кореї через її останні випробування балістичних ракет, здатних переносити ядерну зброю.

Фото: Yonhap

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-