США ввели санкції проти Північної Кореї і російських банків

США ввели санкції проти Північної Кореї і російських банків

Укрінформ
Міністерство фінансів США у п’ятницю оголосило про введення санкцій проти однієї фізичної особи і торговельної компанії з Північної Кореї, а також двох російських банків через їхнє сприяння розробкам ракетних та ядерних програм Пхеньяна.

Про це йдеться в офіційному повідомленні Офісу контролю за іноземними активами Міністерства фінансів США (OFAC), передає Укрінформ.

«Сьогодні OFAC запровадив санкції проти однієї фізичної особи, двох банків і торговельної компанії через їхню підтримку програм КНДР з розробки зброї масового знищення і балістичних ракет»,- зазначається в повідомленні.

Обмеження введені, зокрема, проти представника північнокорейської компанії SANS в Мінську, а також торговельної компанії Air Koryo Trading Corporation через сприяння програмам міністерства військової промисловості КНДР. Крім того, під санкціями опинилися два російських банки – «Дальневосточный банк» у Владивостоку, а також банк «Спутник» у Самарі. Вони брали участь у операціях матеріальної й фінансової допомоги підсанкційним державним установам КНДР та національній компанії Північної Кореї Air Koryo, яка також була додана до списку обмежень США.

Читайте також: Китай і росія заблокували нові санкції РБ ООН проти Північної Кореї

Як повідомлялося, 24 травняКНДР здійснила три ракетних запуски, в тому числі, однієї міжконтинентальної балістичної ракети (МБР) і двох балістичних ракет меншої дальності. Загалом, з початку року КНДР запустила 23 балістичні ракети, серед яких було шість МБР – в порушення численних резолюцій Ради Безпеки ООН.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-