КНДР запустила три балістичні ракети після візиту Байдена до Азії

КНДР запустила три балістичні ракети після візиту Байдена до Азії

Укрінформ
Північна Корея в ніч проти середи здійснила запуск трьох балістичних ракет в районі свого східного узбережжя: це сталося через кілька годин після того, як президент США Джо Байден вилетів з регіону, де він заявив про необхідність посилення заходів ядерного стримування.

Про це йдеться в повідомленні Reuters, передає Укрінформ.

«Об’єднаний комітет начальників штабів Південної Кореї заявив, що три запуски балістичних ракет були здійснені впродовж короткого часу - менше однієї години»,- зазначається в повідомленні.

За інформацією південнокорейської сторони, ракети були випущені з району, розташованого в безпосередній близькості від центру столиці, Пхеньяна.

Читайте також: КНДР утретє за тиждень запустила балістичну ракету

Водночас Японія заявила, що відстежила щонайменше два запуски, втім визнала, що їх могло бути більше. За словами міністра оборони Японії, одна з ракет пролетіла відстань близько 750 км з максимальною висотою траєкторії 50 км. За попередніми даними, ракета була здатна змінювати свій напрям у польоті. Інша ракета подолала близько 300 км. Обидві впали в нейтральних водах.

Читайте також: Штати готові до перемовин з Північною Кореєю - ЗМІ

Як повідомлялося, цього року КНДР провела велику кількість ракетних запусків, які характеризувалися як гіперзвукова зброя, а також випробування міжконтинентальних балістичних ракет.

Фото: KCNA/AFP

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-