Китай випустив 11 балістичних ракет у перший день навчань поблизу Тайваню

Китай випустив 11 балістичних ракет у перший день навчань поблизу Тайваню

Укрінформ
У перший день наймасштабніших в історії військових навчань навколо Тайваню китайська армія здійснила у водах поблизу острова 11 пусків своїх потужних балістичних ракет Dongfeng («Східний вітер»).

Як повідомляє Reuters із посиланням на Міністерство оборони Тайваню, востаннє Китай запускав ракети навколо острова в 1996 році, передає Укрінформ.

Безпрецедентні за кількістю залучених військ маневри Національно-визвольної армії Китаю (НВАК) розпочалися наступного дня після візиту спікера Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі на самоврядний острів, який Пекін вважає своєю суверенною територією.

У ході навчань, за повідомленням тайванської сторони, бойові кораблі та військові літаки ВМС НВАК кілька разів ненадовго перетинали лінію розмежування в Тайванській протоці, що розділяє територіальні води й повітряний простір КНР і Тайваню.

Читайте також: Тайвань скасував авіаперельоти через військові навчання Китаю

До кінця дня кораблі обох сторін залишалися в цьому районі в безпосередній близькості один від одного, а Тайвань підняв бойові літаки та розгорнув ракетні системи для відстежування літаків НВАК.

Офіційний Тайбей засудив навчання, заявивши, що вони загрожують вільній повітряній і морській навігації навколо острова.

Як повідомлялося, військові навчання китайської армії, які проводитимуть у шести зонах навколо Тайваню з 4 по 7 серпня, стали відповіддю КНР на візит до Тайваню спікера Палати представників американського парламенту Ненсі Пелосі.

Читайте також: Країни G7 закликали Китай до стриманості в Тайванській протоці

Крім того, через візит Пелосі Пекін ввів ряд торговельних обмежень проти Тайваню.

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і заявляє про готовність застосувати військову силу для його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-