Країни G7 закликали Китай до стриманості в Тайванській протоці

Країни G7 закликали Китай до стриманості в Тайванській протоці

Заява
Укрінформ
Глави зовнішньополітичних відомств країн G7 виступили за збереження миру в Тайванській протоці та закликали Китай відмовитись від агресивної риторики щодо намірів змінити статус-кво в регіоні силовим способом.

Про це йдеться в спільній заяві, оприлюдненій в середу Державним департаментом США, передає Укрінформ.

«Ми стурбовані недавніми та анонсованими погрозливими діями з боку КНР, зокрема проведенням навчань з бойовою стрільбою, а також економічним тиском, які загрожують непотрібною ескалацією. Немає жодних підстав для використання візиту (Ненсі Пелосі – ред.) як приводу для агресивної військової діяльності в Тайванській протоці», - наголошується в документі.

При цьому підкреслюється, що для законодавців цивілізованих країн поїздки за кордон є нормальним і звичним явищем.

Читайте також: Китай ввів торговельні санкції проти Тайваню через візит Пелосі

«Ескалаційна реакція КНР ризикує посилити напруженість і дестабілізувати регіон»,- зазначається в заяві.

Країни G7 у цьому зв’язку виступили із закликом до КНР «не змінювати в односторонньому порядку силою статус-кво в регіоні, а також вирішувати розбіжності по обидва боки протоки мирними засобами».

Читайте також: США не збираються відступати від політики одного Китаю - Пелосі

«Ми підтверджуємо нашу спільну й непохитну прихильність підтримці миру та стабільності в Тайванській протоці та закликаємо всі сторони зберігати спокій, проявляти стриманість, діяти прозоро й підтримувати відкриті лінії зв’язку, щоби уникнути непорозумінь», - зауважується в документі.

Як повідомлялося, після візиту до Тайваню спікера Палати представників США Ненсі Пелосі Китай оголосив про початок військових навчань, які частково пройдуть у територіальних водах Тайваню.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-