Китай оголосив військові навчання поблизу Тайваню

Китай оголосив військові навчання поблизу Тайваню

Карта
Укрінформ
Після візиту до Тайваню спікера Палати представників США Ненсі Пелосі в Китаї оголосили про проведення військових навчань, які частково пройдуть у територіальних водах Тайваню.

Про це повідомляє The New York Times, передає Укрінформ.

Повідомляється, що Китай оголосив про плани створити шість зон навколо Тайваню, де з 4 по 7 серпня будуть проводитися бойові навчання. Кораблі та літаки були попереджені про заборону перетинати ці зони, деякі з яких перетинаються з територіальними водами острова, з «міркувань безпеки», йдеться в заяві, оприлюдненій китайською державною агенцією Сіньхуа.

Згідно з оприлюдненою картою, один із районів запланованих навчань знаходиться менш ніж за 19 км від Гаосюна, південного портового міста Тайваню.

Фото: by Marco Hernandez

В окремій заяві Народно-визвольної армії Китаю йдеться про те, що вона розпочинає проведення серії спільних військово-морських і повітряних навчань у водах і повітряному просторі на північ, південний захід та південний схід від Тайваню, які включатимуть «дальню бойову стрільбу».

Читайте також: Китай ввів торговельні санкції проти Тайваню через візит Пелосі

В Міністерстві національної оборони Тайваню розкритикували план Китаю провести серію військових навчань з бойовими стрільбами в шести морських районах поблизу Тайваню, назвавши це спробою блокади країни, повідомляє Focus Taiwan.

«Нераціональні дії Китаю поставлять під загрозу безпеку міжнародних водних шляхів, кинуть виклик міжнародному порядку, порушать статус-кво в Тайванській протоці та загрожуватимуть регіональній безпеці», - заявив речник відомства Сунь Лі-фан.

Читайте також: Байден поважає рішення Пелосі відвідати Тайвань - Білий дім

Як повідомляв Укрінформ, Китай ввів торговельні санкції проти Тайваню через візит Ненсі Пелосі.

Китай вважає самоврядний Тайвань своєю територією і порушує питання про можливість його анексії. США підтримують неформальні відносини та оборонні зв'язки з Тайванем.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-