США не збираються відступати від політики одного Китаю - Пелосі

США не збираються відступати від політики одного Китаю - Пелосі

Заява
Укрінформ
Вашингтон не намагається змінити статус-кво у Тайванській протоці або відступити від політики визнання одного Китаю, однак продовжуватиме підтримку демократії на Тайвані.

Таку заяву спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі оприлюднила на офіційному сайті після прибуття на Тайвань, передає Укрінформ. 

«Наш візит є одним із кількох візитів делегацій Конгресу на Тайвань, і він жодним чином не суперечить давній політиці Сполучених Штатів, яка керується Законом про відносини з Тайванем 1979 року, Спільними комюніке США та Китаю та Шістьма запевненнями. Сполучені Штати продовжують протистояти одностороннім зусиллям змінити статус-кво», - заявила Пелосі.

Водночас вона підкреслила, що візит делегації Конгресу на Тайвань «вшановує непохитну відданість Америки підтримці динамічної демократії Тайваню». За словами спікера, дискусії з керівництвом Тайваню будуть зосереджені на підтвердженні підтримки партнера з боку США та просуванні спільних інтересів, включаючи розвиток вільного та відкритого Індійсько-Тихоокеанського регіону. «Солідарність Америки з 23 мільйонами жителів Тайваню є сьогодні як ніколи важливою, скільки світ стоїть перед вибором між автократією та демократією», - зауважила політик.

Читайте також: Пекін звинувачує США в ескалації у районі Тайванської протоки

За її словами, візит є частиною ширшої подорожі до Індо-Тихоокеанського регіону, яка включає Сінгапур, Малайзію, Південну Корею та Японію; турне зосереджено на взаємній безпеці, економічному партнерстві та демократичному врядуванні.

Як повідомлялося, спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі прибула на Тайвань у вівторок увечері попри протести з боку офіційного Пекіна. На середу заплановані її зустрічі з керівництвом острова.

Цей візит є першим офіційним візитом до Тайваню спікера Палати представників США за 25 років.

Материковий Китай висловив рішучий протест, армія проводить масштабні навчання.

Фото: ZACH GIBSON / MCT

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-