Пекін звинувачує США в ескалації у районі Тайванської протоки

Пекін звинувачує США в ескалації у районі Тайванської протоки

Укрінформ
Офіційний Пекін звинуватив Вашингтон у порушенні принципу одного Китаю і попередив про можливі наслідки.

Позицію члена Держради Китаю, міністра закордонних справ Ван Ї оприлюднило агентство Сіньхуа, передає Укрінформ.

"Принцип одного Китаю є консенсусом міжнародної спільноти, політичною основою обмінів Китаю з іншими країнами, центром основних інтересів Китаю, а також червоною лінією та нижньою лінією, яку не можна переходити", - заявив глава МЗС КНР на брифінгу у Душанбе після участі у засіданні Ради міністрів закордонних справ країн Шанхайської організації співробітництва.

За його словами, «дехто в Сполучених Штатах постійно кидає виклик суверенітету Китаю в питанні Тайваню, вихолощуючи політику одного Китаю і навіть навмисно розпалюючи проблеми в Тайванській протоці». Ван підкреслив, що «китайський народ ніколи не погодиться з цим, як і міжнародна спільнота».

Читайте також: Армію Тайваню привели у підвищену бойову готовність - ЗМІ

Член Держради закинув деяким американським політикам те, що вони «дбають лише про свої інтереси, відверто грають з вогнем у тайванському питанні».

Перед тим речниця МЗС КНР Хуа Чуньїн назвала цей візит "провокацією та безглуздістю" з боку США, поклавши на них відповідальність за ескалацію напруженості у Тайванській протоці. 

«Важко уявити більш безрозсудний і провокаційний вчинок, ніж цей. Якщо американська сторона неправильно розрахує або неправильно впорається з ситуацією в районі протоки, це призведе до катастрофічних наслідків для безпеки, процвітання та порядку в регіоні Тайваню та в усьому світі», - заявила Хуа, додавши, що всі контрзаходи Китаю "будуть виправданими".

Як повідомлялося, спікер Палати представників Конгресу США Ненсі Пелосі прибула на Тайвань у вівторок увечері, попри протести з боку офіційного Пекіна.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-