Блінкен передасть лаврову «жорсткий меседж» щодо спроб анексувати частину України - Держдеп

Блінкен передасть лаврову «жорсткий меседж» щодо спроб анексувати частину України - Держдеп

Укрінформ
Держсекретар Блінкен планує передати російському міністру лаврову «жорсткий меседж» про неприпустимість анексії нових територій України, а також про наслідки, які за це очікуватимуть росію.

Про це заявив на брифінгу у Вашингтоні речник Державного департаменту США Нед Прайс, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Держсекретар хотів би передати дуже жорсткий меседж про наше занепокоєння, що росія може силою анексувати частини суверенної території України», - зазначив представник Держдепу.

Він підкреслив, що з москви продовжують надходити дуже тривожні заяви, в тому числі з боку особисто міністра лаврова про «розширення географії» планів рф на території поза окупованим Донбасом.

Читайте також: росія не полишила наміру анексувати захоплені території України - Блінкен

«Ми вважаємо, що буде раціонально для міністра лаврова почути напряму від держсекретаря Блінкена меседж, що анексія за допомогою сили стане цілковитим порушенням Статуту ООН і міжнародного права та спричинить величезну ціну (для росії – ред.) і наслідки з боку більшої частини світу», - сказав представник Держдепу.

Прайс зауважив, що запланована розмова Блінкена з російським міністром – це не переговори щодо України, а також у жодному разі – не повернення до «бізнесу як зазвичай» з росією.

«Це робиться для України, яка має зустрітися (за столом переговорів – ред.) з росією», - пояснив представник Держдепу.

За його словами, «українські партнери дуже чітко дали зрозуміти, що вони готові й повністю усвідомлюють, що агресія рф зрештою припиниться, і вона має бути завершена шляхом діалогу та дипломатії».

Читайте також: Держдеп - про заяви лаврова: Нові спроби анексії з боку рф не залишаться безкарними

Водночас, додав Прайс, росія не демонструє жодних ознак зацікавленості в активному й конструктивному діалозі й дипломатії.

Нагадаємо, напередодні  Ентоні Блінкен повідомив, що планує поговорити телефоном з російським міністром лавровим. При цьому державний секретар США зауважив, що порушить питання звільнення американських громадян, несправедливо утримуваних у росії, а також вивезення зерна з українських портів, призначеного для експорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-