Держдеп - про заяви лаврова: Нові спроби анексії з боку рф не залишаться безкарними

Держдеп - про заяви лаврова: Нові спроби анексії з боку рф не залишаться безкарними

Укрінформ
Останні висловлювання російського міністра закордонних справ лаврова свідчать про плани кремля захопити більше українських територій, що не залишиться безкарним для рф.

Про це заявив під час брифінгу у Вашингтоні речник Держдепартаменту США Нед Прейс, передає власний кореспондент Укрінформу.

«Ці коментарі зайвий раз демонструють нам, що росія прагне анексії (українських територій – ред.), про що ми попереджали. І це також свідчить про остаточну мету та завдання незаконної, невиправданої війни росії проти України», - сказав Прайс.

Він підкреслив, що попри заяви російського керівництва до вторгнення та згодом, «ця війна є нічим іншим, як війною з метою захоплення територій». За словами Прайса, це аж ніяк не стосується європейської безпеки, про яку твердили в кремлі перед наступом на Україну.

Читайте також: Єрмак обговорив із американським сенатором постачання зброї та посилення санкцій проти рф

«Ми чітко заявили, що силова анексія вважатиметься грубим порушенням Статуту ООН, і ми не дозволимо, щоб це залишилося без покарання», - наголосив офіційний представник Держдепартаменту США.

Він запевнив, що Сполучені Штати разом із союзниками й партнерами продовжать підтримувати Україну, її суверенітет, незалежність і територіальну цілісність. «Жодна держава, якою би великою за розмірами вона не була, не може змінювати міжнародні кордони силою», - указав речник американського відомства.

Прайс також зазначив, що цього тижня світ почув від путіна чергову брехню про те, що росія й Україна були на порозі миру ще в березні, і саме Україна не погодилася на це.

Читайте також: Держдеп включив росію до списку країн, що торгують людьми

«Ми знаємо, що це неправда. Ми знаємо, що це брехня. І міністр закордонних справ лавров у своїх останніх коментарях, я думаю, висловив додаткові докази того факту, що ці заяви є абсолютно порожніми», - зауважив Прайс, додавши, що Україна завжди прагнула дипломатичного рішення, і про це особисто говорив президент Зеленський.

Як повідомлялося, напередодні лавров в інтервʼю російським ЗМІ заявив про «зміну географії» планів кремля щодо окупації Україні - це нібито пов'язано з постачанням далекобійної зброї із Заходу. Тепер, за словами міністра, рф бачить у своїх планах захоплення не тільки Донеччини та Луганщини, а й низки інших областей.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-