Держдеп включив росію до списку країн, що торгують людьми

Держдеп включив росію до списку країн, що торгують людьми

Укрінформ
Держдепартамент США включив росію до списків країн, що ведуть політику або практику торгівлі людьми та примусової праці або чиї сили безпеки та підтримувані урядом збройні організації вербують чи використовують дітей як солдатів.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Reuters.

Зазначається, що Державний департамент США включив ці списки до свого щорічного звіту про торгівлю людьми, в якому вперше за дорученням Конгресу в 2019 році був створений розділ «Торгівля людьми, спонсорована державою».

росія часто фігурує у звіті через її повномасштабне вторгнення в Україну 24 лютого. Ба більше, у документі також наводяться повідомлення про те, що після захоплення частини східного Донбасу України в 2014 році очолювані росією бойовики використовували дітей для укомплектування блокпостів і як бійців.

«Мільйонам українців довелося залишити свої домівки... деякі взагалі залишили країну, більшість - із тим, що вони змогли нести в руках. Це робить українців дуже вразливими до експлуатації», - сказав держсекретар Ентоні Блінкен на церемонії з представлення звіту.

Держсекретар зазначив, що на цей час у світі налічується близько 25 мільйонів жертв торгівлі людьми.

Всього до списку країн, що спонсорують торгівлю та експлуатацію людей, окрім рф, потрапили також Афганістан, Бірма, Куба, Іран, Північна Корея та п’ять інших держав.

Читайте також: Україна наполягає на визнанні росії країною-спонсором тероризму — Шмигаль

Як повідомляв Укрінформ, для українців, які рятуються від війни за кордоном, розробили пам'ятку, як не стати жертвою торговців людьми.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-