Україна наполягає на визнанні росії країною-спонсором тероризму — Шмигаль

Україна наполягає на визнанні росії країною-спонсором тероризму — Шмигаль

Укрінформ
Україна закликає Захід присвоїти росії статус країни-спонсора тероризму.

Про це сказав Прем’єр-міністр Денис Шмигаль в ефірі телемарафону UAразом, передає Укрінформ.

«Це, відповідно, накладе додаткові обмеження на співпрацю з цією країною-агресором. Ми чекаємо накладення більшої кількості персональних санкцій на російських чиновників, функціонерів, олігархів. Очікуємо на розширення секторальних економічних санкцій, продовження й посилення санкцій на експорт російських нафти й газу. Перший крок уже зроблений нашими партнерами», — підкреслив Шмигаль.

Прем'єр також наголосив, що ключовим завданням сьомого санкційного пакета проти росії має бути запровадження так званих вторинних санкцій, які усувають шляхи обходження попередніх обмежень.

«Постійно працює група Єрмака-Макфола над розробкою нових санкцій проти російської федерації. Більш ефективних. Ми дуже тісно працюємо з нашими партнерами. І дійсно ми очікуємо прийняття сьомого пакета. Частина перших пакетів втрачає свою ефективність з часом, тому що росія шукає шляхи адаптації та обходу цих санкцій», — зауважив очільник уряду.

Читайте також: Єрмак про визнання рф державою-терористом: Це обмежить доступ кремля до фінансів

Як повідомлялося, Євросоюз наприкінці травня запровадив шостий пакет санкцій проти РФ, де головним елементом стала відмова від російської нафти, що транспортується морем. Невдовзі ЄС планує представити сьомий пакет антиросійських санкцій.

Фото: КМУ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-