Єрмак про визнання рф державою-терористом: Це обмежить доступ кремля до фінансів

Єрмак про визнання рф державою-терористом: Це обмежить доступ кремля до фінансів

Укрінформ
Визнання росії «терористичною державою» матиме важливі правові наслідки в умовах війни в Україні, тому діяти потрібно невідкладно.

Про це очільник Офісу Президента України Андрій Єрмак написав у колонці для видання Politico, передає Укрінформ.

“Визнайте путінську росію «терористичною державою». Це визначення матиме важливі правові наслідки для війни в Україні, і настав час для світу діяти”, - наголосив він.

При цьому Єрмак вказав, що західні союзники одностайно засудили невибіркові напади росії на невійськові цілі, але вони також мають дати змістовне юридичне визначення цим звірствам: росія бере участь у широкомасштабній терористичній діяльності.

Читайте також: Шмигаль обговорив зі спікеркою Пелосі визнання рф державою-спонсором тероризму

“Тероризм не є тактикою політичного примусу, яку можуть використовувати лише непідконтрольні групи проти могутнішого супротивника. Його також може застосовувати велика держава проти меншої країни. Тактика, методи та результати залишаються незмінними”, - зазначив він.

Очільник ОП наголосив, що тероризм - це навмисний, невибірковий напад на цивільне населення з політичною метою.

“Незважаючи на підтримку в багатьох важливих сферах, західні союзники України досі офіційно не визнають росію державою-терористом чи державою-спонсором тероризму. Такий крок мав би правові наслідки, бо ніхто на Заході не має справ з терористами, і таке визначення ще більше обмежило б доступ російського режиму до фінансів, необхідних для фінансування своєї військової машини”, - підкреслив Єрмак.

Читайте також: Країни РБ ООН рішуче засудили ракетні удари рф по мирних містах України

Очільник Офісу Президента також навів як приклади терористичної діяльності росії щодо України, зокрема, вбивства цивільних людей на вулицях українських міст, ракетні удари по житлових будинках, розбомблений драмтеатр у Маріуполі, де у бомбосховищі переховувалися цивільні, зокрема діти, про що свідчив напис перед будівлею театру.

Нагадаємо, 14 липня росія завдала ракетного удару по центру Вінниці, внаслідок якого є загиблі та потерпілі.

Президент Володимир Зеленський назвав черговий ракетний удар терористичним актом з боку рф.

Фото: ОП

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-