росія не полишила наміру анексувати захоплені території України - Блінкен

росія не полишила наміру анексувати захоплені території України - Блінкен

Укрінформ
Уряд США володіє інформацією, яка свідчить, що керівництво рф не полишило планів провести псевдореферендуми та анексувати захоплені території України.

Про це заявив у Вашингтоні державний секретар США Ентоні Блінкен, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Зараз москва готує ґрунт для анексії інших українських територій. З розсекречених даних американської розвідки, а також за інформацією з відкритих джерел ми можемо побачити, що вони використовують той самий сценарій, що і 2014 року», - сказав Блінкен.

Він підкреслив, що кремль поставив на окупованих територіях своїх маріонеток, які готують фіктивні референдуми, аби заявити, що місцеві мешканці хочуть приєднатися до рф. Загарбники обмежують телебачення, інтернет, примушують українців отримувати російські паспорти. Крім того, росіяни створили фільтраційні табори, куди запроторили тисячі українців.

Читайте також: Держдеп - про заяви лаврова: Нові спроби анексії з боку рф не залишаться безкарними

«Потім росіяни використають ці фейкові голосування (на так званих референдумах – ред.), щоби стверджувати, що анексія цих регіонів є законною», - зауважив глава Держдепартаменту США.

У цьому зв’язку він закликав світову спільноту негайно зреагувати, аби росія чітко зрозуміла, що ця тактика не спрацює. Блінкен наголосив, що силова анексія території суверенної та незалежної країни є «грубим порушенням Статуту ООН».

Читайте також: рф готує «референдум» із приєднання захоплених регіонів України — СБУ

Як повідомляв Укрінформ, на тимчасово окупованих територіях Херсонської та Запорізької областей місцева "влада" готує обмеження для використання Google і YouTube, щоб мінімізувати доступ жителів до українських сайтів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-