Журналісти «Схем» розповіли, як росія возить крадене українське зерно у Туреччину

Журналісти «Схем» розповіли, як росія возить крадене українське зерно у Туреччину

Розслідування
Укрінформ
Журналісти проєкту «Схем» опублікували результати проведеного розслідування, в якому доводять, що російські окупанти вивозять українське зерно з окупованого Криму, в тому числі до турецьких портів.

Про це йдеться в опублікованому розслідуванні проєкту Радіо Свобода «Схеми», передає Укрінформ. 

Журналісти відслідкували рух двох вантажних суден - російського та сирійського та довели, що після завантаження в окупованому Криму, кораблі вимикали радари та слідували в бік Туреччини, далі проходили протоки й прямували здебільшого в Іскендерун, що на півдні країни.

Ці процеси журналісти відстежили за системою моніторингу руху кораблів та суден Marine Traffic та співставляли їх із супутниковими знімками.

«Схеми» також оприлюднили документ, де вказано, що обидва судна завантажувались зерном у севастопольському терміналі «Авліта». У цих паперах зазначено, що зерно походить із «Крим, росія».

Читайте також: Крадені металопрокат і зерно з Маріуполя вивозять у нейтральні води і вантажать на кораблі в Сирію

У Туреччині запевняли, що не беруть участі у збуті краденого рф українського зерна.

Нагадаємо, Україна веде перемовини з ООН та Туреччиною щодо створення можливостей для експорту  зерна. Наразі в українських портах заблоковані 22 мільйони тонн збіжжя. Вчора митні органи Туреччини затримали російське судно із краденим українським зерном.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-