Провокація на ТЕС та ЗСУ на хлібозаводі: ЦПД виклав нові фейки роспропаганди

Провокація на ТЕС та ЗСУ на хлібозаводі: ЦПД виклав нові фейки роспропаганди

Укрінформ
ЦПД оприлюднив нову добірку фейків, що їх поширила російська пропаганда минулої доби. 

Про це Центр протидії дезінформації при РНБО повідомив у Telegram.

Так, у мо рф заявили, що «київський режим готує провокацію на Криворізькій ТЕС. Не виключено, що, не зумівши спровокувати російських військових на удар по станції, Київ сам влаштує вибух. У такому разі без електрики залишиться населення центральних регіонів України». У ЦПД попереджають - це маніпуляція.

Окрім того, пропагандистські змі рф заявили: «київський режим знову вдається до сценарію Бучі, завдавши ударів по цивільній інфраструктурі Кременчука». За версією змі рф, удар по ТРЦ, в наслідок якого загинули мирні жителі, здійснили саме українські військові. ЦПД застерігає, що це дезінформація.

Читайте також: ЦПД назвав основні теми, які просувала роспропаганда минулого тижня

У російському міноборони також заявили, що «на територіях хлібзаводу у Слов’янську та молокозаводу у м.Краматорську ЗСУ обладнали вогневі позиції, з яких систематично обстрілюють сусідні населені пункти, намагаючись спровокувати військових рф на удар у відповідь для знищення цих об’єктів». Центр протидії дезінформації наголошує, що це фейк.

Як повідомляв Укрінформ, російські змі маніпулюють темою українських біженців у країнах Європейського Союзу, намагаючись переконати, що світ начебто втомився від війни в Україні.

  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-