Канада посилила санкції проти росії та білорусі

Канада посилила санкції проти росії та білорусі

Укрінформ
Канада запровадила новий пакет санкцій проти росії через її вторгнення в Україну, а також білорусі.

Про це оголосив прем’єр-міністр Канади Джастін Трюдо під час участі у саміті G7 в Німеччині, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Канада твердо переконана, що українці заслуговують на життя в мирі. володимир путін та його режим спричинили невимовний біль та страждання в Україні та в усьому світі. Разом із нашими партнерами у G7 Канада посилює свій постійний та погоджений тиск, аби припинити війну володимира путіна”, - сказав Трюдо.

В офісі прем'єр-міністра поінформували, що нові канадські санкції поширюються на шість фізичних та 46 юридичних осіб, пов’язаних із російським оборонним сектором. Крім того, обмеження запроваджені проти 15 колаборантів, а також 13 білоруських урядовців та військових й двох юросіб з білорусі.

Читайте також: росія запровадила санкції проти 43 громадян Канади

“Канада також вживатиме додаткових негайних заходів для заборони експорту сучасних технологій, здатних поліпшити спроможність росії виробляти зброю, в тому числі квантові комп’ютери та сучасне виробниче обладнання, пов’язані із цим компоненти, матеріали, програмне забезпечення й технології”, - зазначили в офісі Трюдо.

Канада також заборонила експорт збройних технологій й товарів до білорусі й обмежила товарообіг широкого переліку предметів розкоші.

Читайте також: Японія оголосила про додаткові санкції проти рф

Загалом від початку повномасштабного російського вторгнення в Україну Канада запровадила санкції проти понад тисячі юридичних та фізичних осіб з росії, білорусі та України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-