росія запровадила санкції проти 43 громадян Канади

росія запровадила санкції проти 43 громадян Канади

Укрінформ
МЗС росії заявило, що у відповідь на запроваджені владою Канади санкції проти керівного складу російських компаній і членів їхніх сімей на постійній основі закривається в'їзд до рф для 43 канадських громадян.

Про це повідомляє Укрінформ із посиланням на сайт відомства.

«Йдеться про федеральних і регіональних можновладців, функціонерів урядової Ліберальної партії та громадських діячів», - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Канада заборонила експорт предметів розкошу до росії

В оприлюдненому МЗС списку – 43 особи, починаючи з очільниці Ліберальної партії Канади Сюзан Коуан. В'їзд заборонено також ексголові Банку Канади Марку Карні, політтехнологу Фреду Делорі, організаторці «Оркестру української свободи» Кері-Лінн Вілсон.

Вони будуть внесені до загального списку на сайті МЗС рф. Як заявили у зовнішньополітичному відомстві, "російська сторона залишає за собою право вживати контрзаходи як реакцію на відверто ворожі дії Оттави".

Читайте також: росія заборонила в’їзд дружині Трюдо та чоловіку Фріланд

Як повідомлялося, перший масштабний стоп-лист проти канадських політиків та громадських діячів було опубліковано російським МЗС 15 березня. До нього увійшли 313 канадців, включно з прем'єр-міністром. Після цього список доповнювався. На цю мить у ньому 701 особа.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-