Канада заборонила експорт предметів розкошу до росії

Канада заборонила експорт предметів розкошу до росії

Укрінформ
Канада розширила санкції проти росії, заборонивши експорт та імпорт предметів розкошу з та до рф.

Як повідомляє кореспондент Укрінформу, про це оголосили у міністерстві закордонних справ Канади.

“Відсьогодні уряд Канади забороняє експорт до росії певних предметів розкошу, серед яких: алкогольні напої, тютюн, деякі текстильні вироби та спортивний одяг, взуття, розкішний одяг та аксесуари, ювелірні вироби, столові прибори і твори мистецтва. Канада також забороняє імпорт певних предметів розкоші з росії, в тому числі: алкогольних напоїв, морепродуктів, риби та непромислових діамантів”, - ідеться у поширеному повідомленні.

Зазначається, що, за цінами 2021 року, загальна вартість заборонених товарів сягає 75,7 млн дол.

Окрім цього, Канада наклала особисті санкції ще на 14 російських олігархів, членів їхніх родини та наближених до путінського режиму людей.

“Ці особи безпосередньо дали змогу розпочати безглузду війну володимира путіна в Україні та несуть відповідальність за біль та страждання українського народу”, - наголосили у відомстві.

Канада також розширила заборону на експорт до росії товарів, які можуть використовуватися для виробництва зброї.

“Ці заборони приведуть дії Канади у відповідність із заходами, запроваженими партнерами-однодумцями, в тому числі США та ЄС, і допоможуть закрити лазівки, з допомогою яких російські олігархи намагалися обходити обмеження на інших ринках предметів розкошу”, - зауважили у МЗС.

Читайте також: Міністерка оборони Канади приєдналася до святкування дня вишиванки

Як повідомлялось, від початку російського вторгнення до України Канада запровадила санкції проти більш як 1000 українських, російських та білоруських фізичних та юридичних осіб, які сприяли цій незаконній агресії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-