США та G7 посилюватимуть санкції проти рф і підтримуватимуть Україну - Білий дім

США та G7 посилюватимуть санкції проти рф і підтримуватимуть Україну - Білий дім

Укрінформ
США продовжують підтримувати Україну та посилювати «безпрецедентні санкції», щоб притягнути президента путіна до відповідальності.

Про це йдеться у повідомленні Білого дому, поширеного в понеділок під час саміту G7.

«Група семи» бере на себе значні нові зобов'язання щодо санкцій для подальшого посилення економічного тиску на росію, зазначають в адміністрації президента США.

Зазначається, що за кілька місяців американський експорт до рф, у тому числі критично важливих технологій, «необхідних путіну для підтримання його збройних сил», скоротився приблизно на 97%. Загалом імпорт товарів до росії з усього світу може впасти на 40%.

Читайте також: Лідери G7 солідарні щодо обмеження ціни на російську нафту - Білий дім

«Наші заходи продовжать позбавляти військово-промисловий комплекс путіна найважливіших компонентів, не дозволять валютним резервам центрального банку підтримувати слабку економіку й позбавлять путіна ресурсів, необхідних йому для ведення війни, а також змусять клептократію відзвітувати за свої неправедно нажиті доходи», - ідеться в повідомленні.

Подальші заходи ще більше ізолюватимуть росію від світової економіки.

США в координації з G7 уже запровадили санкції щодо сотень фізичних і юридичних осіб і вживатимуть заходи боротьбі з ухиленням від них, що додасть до цього переліку ще понад 300 компаній у різних країнах, ідеться в повідомленні.

Лідери G7 розширять цільові санкції, аби ще більше обмежити доступ росії до ключових промислових ресурсів, послуг і технологій. Державний департамент і Міністерство фінансів США активно впливатимуть на російські ланцюжки поставок оборонної продукції, обмежуючи можливості рф щодо заміни військової техніки, яку вона вже втратила під час війни проти України, зазначають у Білому домі.

Читайте також: G7 надасть мільярди доларів для підтримки України

США запровадить високі тарифи на більш як 570 груп російських товарів. Ці заходи обмежать здатність росії отримувати економічну вигоду з продажів на ринках США.

Лідери G7 сповнені рішучості обмежити доходи росії, у тому числі від продажу золота – другого за обсягами російського експорту після енергоносіїв, ідеться в повідомленні.

Запроваджуватимуться санкції щодо тих, хто несе відповідальність за порушення прав людини, включаючи воєнні злочини, здійснення незаконних владних повноважень в Україні та крадіжку українського зерна.

G7 візьме на себе зобов'язання допомогти Україні покрити її короткостроковий дефіцит бюджетного фінансування, а також безпрецедентне довгострокове зобов'язання в галузі безпеки, фінансової, гуманітарної, військової та дипломатичної підтримки – «стільки, скільки буде потрібно», зауважили у Білому домі.

Читайте також: Зеленський запропонував G7 створити глобальний механізм конфіскації активів рф

Зазначається, що зобов'язання лідерів передбачатиме підтримання військової готовності України, у тому числі шляхом своєчасного надання сучасного озброєння.

Як повідомлялося, саміт G7 розпочався в неділю і триватиме до вівторка. У понеділок перед лідерами "Групи семи" виступив Президент України Володимир Зеленський.

Фото: АА

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-