Калінінградський транзит: Литва провела консультації з Єврокомісією

Калінінградський транзит: Литва провела консультації з Єврокомісією

Укрінформ
На зустрічі у Президентському палаці у Вільнюсі керівництво Литви узгодило «основні принципи та основні установки» у консультаціях з Європейською Комісією з реалізації санкцій Європейського Союзу щодо «калінінградського транзиту» рф.

Про це повідомляє Укрінформ, з посиланням на національного мовника LRT.

«Сьогодні одноголосно були узгоджені основні засади та базові положення, яких має дотримуватися Литва, щоб прояснити деякі моменти для Єврокомісії», - сказав радник президента Литви з національної безпеки Кястутіс Будріс.

Він не став коментувати конкретні принципи та положення. Ці консультації відбулися з урахуванням оновленої позиції ЄК щодо реалізації санкцій стосовно росії.

У свою чергу, литовський прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте заявляє, що надісланий Європейською комісією документ про обмеження російського транзиту в Калінінград в рамках реалізації санкцій Європейського Союзу неоднозначний і викликає додаткові проблеми. Прем'єр-міністр повідомила, що Литва представила в ЄК коментарі з приводу застосування санкцій проти росії. «Литва зробила ряд зауважень Єврокомісії. Оскільки робота йде, я не хотіла б більше коментувати», - сказала Шимоніте.

Читайте також: Генсек НАТО про ситуацію навколо Калінінграда: Альянс боронитиме Литву

Ця новина надійшла на тлі продовження повномасштабної російської агресії проти України, а також загроз з боку росії Литві та Євросоюзу у зв'язку з санкційними обмеженнями щодо «калінінградського транзиту».

Фото: Shutterstock

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-