Швейцарія наклала вето на постачання Україні бронемашин - ЗМІ

Швейцарія наклала вето на постачання Україні бронемашин - ЗМІ

Укрінформ
Уряд Швейцарії відповів відмовою на запит Данії щодо постачання в Україну бронетранспортерів Piranha III швейцарського виробництва через політику нейтралітету.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на Державний секретаріат Швейцарії з економічних питань (SECO), передає Укрінформ.

Причиною відмови, як зазначається, стала політика нейтралітету Женеви щодо непостачання зброї в зони військових конфліктів. Кожна країна-перекупник швейцарської зброї для повторного експорту мусить отримати дозвіл Швейцарії на це.

Повідомляється, що про відмову Женеви на прохання Данії щодо відправки в Україну бронетранспортерів Piranha III повідомив місцевий телеканал SRF, а згодом це підтвердили в SECO.

Читайте також: Швейцарія надала Україні гуманітарну допомогу на понад ₴170 мільйонів

Раніше, у квітні, Швейцарія наклала вето на відправку боєприпасів, які використовуються в зенітних самохідних установках "Гепард", які Німеччина пообіцяла Україні. Також країна відхилила прохання Польщі про надання зброї Україні, пише видання.

Як повідомлялося, 24 лютого президент рф володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Фото: pixabay

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-