Швейцарія надала Україні гуманітарну допомогу на понад ₴170 мільйонів

Швейцарія надала Україні гуманітарну допомогу на понад ₴170 мільйонів

Укрінформ
За координації Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Посольство Швейцарії в Україні протягом квітня-травня доправило гуманітарний вантаж з продуктами харчування до шести областей нашої держави.

Як передає Укрінформ, про це повідомляє Мінреінтеграції.

Зазначається, що допомога від Швейцарії надійшла до Одеської (1,2 тис. тонн), Вінницької (1,1 тис. тонн), Сумської (563 тонни), Харківської (527 тонн), Дніпропетровської (540 тонн) та Миколаївської (818 тонн) областей. Гуманітарні вантажі складалися з муки, соняшникової олії, гречки, кукурудзяної та манної круп, цукру, солі, м’ясних та овочевих консервів. Загальна вартість гуманітарної допомоги перевищила 5,5 млн франків (понад 170 млн грн).

Мінреінтеграції, починаючи з 2016 року, тісно співпрацює з Посольством Швейцарії в Україні, зокрема, з доставки гуманітарної допомоги для потреб цивільного населення Донецької, Луганської та Херсонської областей. Така співпраця продовжилась і з початку повномасштабного вторгнення рф на територію України.

Мінреінтеграції висловило щиру подяку Посольству Швейцарії за вагомий внесок у підтримку української народу та України в цілому.

Читайте також: Давоський форум організує поїздку до Києва провідних компаній для вивчення проєктів відновлення

Як повідомлялося, 24 лютого президент росії володимир путін оголосив про початок повномасштабного вторгнення в Україну. Війська рф обстрілюють і руйнують ключові об'єкти інфраструктури, проводять масовані обстріли житлових районів українських міст і сіл з використанням артилерії, реактивних систем залпового вогню, балістичних ракет.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-