Фон дер Ляєн: Єдина причина глобальної продовольчої кризи - брудна війна росії проти України

Фон дер Ляєн: Єдина причина глобальної продовольчої кризи - брудна війна росії проти України

Укрінформ
Спроби росії звинуватити Захід у провокуванні продовольчої кризи шляхом застосування санкцій є прикладом повної дезінформації, тому що санкції ЄС не торкаються сільськогосподарської продукції або добрив, тож єдиною причиною для глобальної продовольчої небезпеки є війна росії проти України.

Про це у Брюсселі на пресконференції за підсумками дводенного спеціального засідання Європейської ради сказала президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Факт, що розвиток важкої продовольчої кризи спричинений лише нічим не виправданою війною росії (проти України – ред.). Без цієї війни не було б цієї кризи. Ми маємо знову й знову повторювати це. росія не лише блокує експорт українського зерна. Вона бомбардує складські приміщення, де зберігається зерно, і вона робить це навмисно», - сказала президент Єврокомісії.

Вона нагадала численні повідомлення про заміновані російськими військами поля, де українці могли б вирощувати наступний врожай тієї ж кукурудзи. При цьому очевидний той факт, що Євросоюз ніколи не вводив жодних санкцій на поставки продовольства, сільськогосподарської продукції або добрив.

«Ми ніколи не вводили жодних санкцій проти поставок продовольства або сільськогосподарських товарів. Якщо ми говоримо про добрива - треті країни мають повний доступ до добрив з росії. Це було дуже чітке рішення, коли ми сказали, що на гуманітарні товари та сільськогосподарську продукцію - і зерно серед таких товарів - не поширюються жодні санкції. Тож це повна дезінформація з російського боку. Єдина причина, чому ми боремося зараз із продовольчою кризою - це тому, що є ця нічим не виправдана війна росії проти України», - наголосила Урсула фон дер Ляєн.

Читайте також: Україна очікує якнайшвидшого ухвалення шостого пакета санкцій – Зеленський

Як повідомлялося, в Брюсселі відбулася спеціальна зустріч Європейської ради, присвячена розгляду ситуації навколо агресії росії проти України, її наслідків для європейської та світової безпеки, впливу на економіку та енергетику на Єдиному ринку ЄС та для глобальної продовольчої безпеки. Лідери країн-членів підтвердили послідовну та тверду підтримку України в її боротьбі з російським вторгненням та готовність надалі надавати Україні політичну, фінансову, матеріальну, гуманітарну та військову допомогу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-